Historie

1988 – Virksomheden grundlægges i Stockholm under navnet Vibratec Isolation AB af Lennart Söderman, Kjell Johnsson og Carl Sejersted Bödtker. Den gang var hovedfokus helmetalløsninger til maritime applikationer på grund af Lennart Södermans erfaring og ekspertise som skibskonstruktør.

1990 – Vibratec Isolation AB flyttede til Blidö, en ø i den nordlige del af Stockholms skærgård. Virksomheden beskæftigede nu 3 personer og havde til huse i BIHAB (Blidö Industrial House AB)
I de kommende år startede virksomheden sin egen produktion af fjederisolatorer og rørbøjler, og man havde også sine første offshore-projekter med specialdesignede vibrationsisolatorer med fjedre.

1998 – Ejendomsselskabet BIHAB opkøbes, og Vibratec Isolation AB overtager bygningerne, der rummer kontorer, værksted og lager.

1999 – Maskinværkstedet Wannerstens Mekaniska opkøbes på grund af ambitionerne om en større intern produktion af vibrationsisolatorer. Det samme år erhverver Vibratec Isolation AB også 51% af den konkurrerende virksomhed Akustikprodukter AB, hvori det norske datterselskab APN indgik. Gennem opkøbet af Vibratec blev produktsortimentet udvidet til også at omfatte lydpotter, wire rope isolatorer og gummiprodukter. Ved sammenlægningen af de to virksomheder blev navnet ændret til Vibratec Akustikprodukter AB (og Vibratec Akustikprodukter AS i Norge).

2001 – Den kreative grundlægger Lennart Söderman dør på tragisk vis af ALS. Hans medgrundlægger Kjell Johnsson overtager formandsstolen.

2003 – Virksomheden er vokset hurtigt og udnævnes til gazellevirksomhed i 2003. Et lille agentnetværk er under opbygning med Rickvin Trading Pte i Singapore som det første.

2004 – Vibratec styrkede sin ambition om at være en teknologisk højborg yderligere ved at indlemme Leif Kari, professor i konstruktionsakustik, KTH (Den Kongelige Tekniske Højskole) i Stockholm, i bestyrelsen. Det giver Vibratec en unik forbindelse mellem industri og innovativ forskning via et dybtgående samarbejde med Marcus Wallenberg Laboratoriet for Lyd- og Vibrationsforskning på KTH.

2005 – Vibratec Akustikprodukter bliver et varemærke i Sverige, Norge og Kina.

2007 – Et nyt datterselskab startes op i Estland: Akustikatooted OÜ.

2008 – Et nyt datterselskab etableres i Danmark, Vibratec Akustikprodukter ApS, med Anders Olsen som administrerende direktør. Svante Hägerstrand bliver ny adm. dir. for Vibratec Akustikprodukter AB.

2009 – De resterende 49% af det norske datterselskab Vibratec Akustikprodukter AS opkøbes.

2011 – Produktionen af wire rope isolatorer flyttes fra Norge til Sverige – al produktion foregår nu under samme tag.